Mail: biuro@sektor3.szczecin.pl   Telefon: 91-350-82-99

Stanowisko Sektor 3 w sprawie udostępniania pomieszczeń

W imieniu Szczecińskiego Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych Sektor 3 chcielibyśmy poinformować, że Sektor3 nie wspiera i nie udostępnia sal komitetom wyborczym startującym w wyborach samorządowych w roku 2014.

Szczecińskie Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych Sektor3 jest miejscem apolitycznym i nie staje po żadnej ze stron kandydujących osób czy komitetów. Celem Szczecińskiego Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych Sektor3 jest wspieranie organizacji pozarządowych poprzez oferowanie im wsparcia merytorycznego i infrastrukturalnego, które wspiera ich rozwój i realizację celów statutowych. Komitety wyborcze nie są organizacją pozarządową, stąd żadne formy wsparcia wobec tych podmiotów i inicjatyw na terenie Szczecińskiego Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych Sektor3 nie są realizowane.

Udostępnianie sal odbywa się tylko po wypełnieniu odpowiednich dokumentów (wniosek o udstępnienie składników majątku), które są dostępne pod linkiem.

Koordynatorzy SCWOP Sektor 3
Jakub Sztombka
Jan Karpierz

sektor3_strona