Mail: biuro@sektor3.szczecin.pl   Telefon: 91-350-82-99

Stanowisko Sektor 3 w sprawie udostępniania pomieszczeń

W imieniu Szczecińskiego Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych Sektor 3 chcielibyśmy poinformować, że Sektor3 nie wspiera i nie udostępnia sal komitetom wyborczym startującym w wyborach samorządowych w roku 2014.

Szczecińskie Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych Sektor3 jest miejscem apolitycznym i nie staje po żadnej ze stron kandydujących osób czy komitetów. Celem Szczecińskiego Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych Sektor3 jest wspieranie organizacji pozarządowych poprzez oferowanie im wsparcia merytorycznego i infrastrukturalnego, które wspiera ich rozwój i realizację celów statutowych. Komitety wyborcze nie są organizacją pozarządową, stąd żadne formy wsparcia wobec tych podmiotów i inicjatyw na terenie Szczecińskiego Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych Sektor3 nie są realizowane.

Udostępnianie sal odbywa się tylko po wypełnieniu odpowiednich dokumentów (wniosek o udstępnienie składników majątku), które są dostępne pod linkiem.

Koordynatorzy SCWOP Sektor 3
Jakub Sztombka
Jan Karpierz

sektor3_strona

Nadchodzące Wydarzenia

Cze
wt
14:00 Szkolenie | dane 2.0 : RODO w NG... @ Pracownia Pozarządowa
Szkolenie | dane 2.0 : RODO w NG... @ Pracownia Pozarządowa
Cze 26@14:00 – 19:00
Szkolenie | dane 2.0 : RODO w NGO | Koszalin @ Pracownia Pozarządowa | Koszalin | Województwo zachodniopomorskie | Polska
Zapraszamy organizacje z województwa zachodniopomorskiego na szkolenia dot. RODO i danych osobowych w organizacjach pozarządowych. Szkolimy w Szczecinie, Koszalinie, Łobzie i Barlinku, liczba miejsc ograniczona! Od 25 maja 2018 roku weszły w życie nowe zasady dotyczące ochrony danych osobowych, tzw. RODO, które dotyczą również organizacji pozarządowych. Na czym polega nowy system ochrony? Jakich procedur trzeba przestrzegać? Jakie dokumenty przygotować? Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla organizacji pozarządowych z województwa zachodniopomorskiego. Szkolenia odbędą się w Szczecinie, Koszalinie, Barlinku i Łobzie. Rewolucja w ochronie danych osobowych dotyczy przede wszystkim oceny ryzyka w związku z ich przechowywaniem i sposobami jego minimalizowania. To organizacja musi podjąć odpowiednie kroki aby zabezpieczyć gromadzone i przetwarzane dane osobowe. Rozporządzenie, które dotychczas regulowało te działania przestało funkcjonować co oznacza, że wszystkie dotychczasowe polityki bezpieczeństwa, np. danych, zdezaktualizowały się. W związku z wprowadzanymi zmianami, które obejmują także organizacje pozarządowe, zapraszamy przedstawicieli organizacji pozarządowych z województwa zachodniopomorskiego na nieodpłatne szkolenie dot. zmian w ochronie danych osobowych. Szkolenie będzie obejmować, m.in. następujące zagadnienia: czym jest RODO? do kogo mają zastosowanie przepisy RODO? podstawy prawne i zasady przetwarzania danych osobowych, obowiązki administratora danych, prawa osoby, której dane są przetwarzane, powierzanie przetwarzania danych, sankcje za naruszenie przepisów dotyczących ochrony danych osobowych. Podczas spotkań poruszone zostaną, również, praktyczne aspekty funkcjonowania RODO w życiu organizacji pozarządowej. Zadawane pytania posłużą do opracowania praktycznego przewodnika dla organizacji z zakresu stosowania RODO, który zostanie udostępniony uczestnikom po zakończeniu wszystkich szkoleń. ___ Szkolenia odbędą się w 4 miastach województwa: Szczecin, Koszalin, Barlinek, Łobez. Należy wybrać jedno miejsce szkolenia: 15 czerwca 2018, godz. 14.00-19.00, Sektor 3 Szczecin, (al. Wojska Polskiego 63, 70-476 Szczecin) 26 czerwca 2018, godz. 14.00-19.00, Pracownia Pozarządowa w Koszalinie (ul. Dworcowa 2, 75-201 Koszalin) 2 lipca 2018, godz. 9.00-14.00, Barlinecki Ośrodek Kultury (ul. Podwale 9, 74-320 Barlinek) 3 lipca 2018, godz. 10.00-15.00, 3 lipca 2018, godz. 10.00-15.00, sala sesyjna Starostwa Powiatowego w Łobzie (ul. Konopnickiej 41, 73-150 Łobez) Zgłoszenia: poprzez formularz zgłoszeniowy dostępny TUTAJ UWAGA – ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA!!! ___ Szkolenie poprowadzi Marta Turska – radca prawny. Członek Okręgowej Izby Radców Prawnych w Szczecinie od 2004 roku. Absolwentka Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Szczecińskiego. Posiada kilkunastoletnie doświadczenie zawodowe w branży prawniczej. Prowadzi indywidualną Kancelarię Radcy Prawnego. Specjalizuje się w obsłudze prawnej podmiotów sektora finansów publicznych, stowarzyszeń, fundacji i spółek prawa handlowego. Aby uczestniczyć w szkoleniu należy: wypełnić formularz zgłoszeniowy dostępny pod (LINK), potwierdzić swoją obecność na szkoleniu po otrzymaniu maila z informacją o zakwalifikowaniu. Więcej informacji można uzyskać pod adresem e-mail biuro@sektor3.szczecin.pl. Na zgłoszenia czekamy maksymalnie do 3 dni przed terminem szkolenia,do godziny 14.00, informacje nt. zakwalifikowania prześlemy tego samego dnia. Serdecznie zapraszamy! UWAGA! Sektor 3 Szczecin zastrzega sobie prawo do nieprzyjmowania zgłoszeń od osób, które w przeszłości zostały zakwalifikowane do uczestnictwa w innym szkoleniu i nie wzięły w nim udziału bez uprzedniego zawiadomienia o nieobecności.
Lip
pon
09:00 Szkolenie | dane 2.0 : RODO w NG... @ Barlinecki Ośrodek Kultury
Szkolenie | dane 2.0 : RODO w NG... @ Barlinecki Ośrodek Kultury