Mail: biuro@sektor3.szczecin.pl   Telefon: 91-350-82-99

Stanowisko Sektor 3 w sprawie udostępniania pomieszczeń

W imieniu Szczecińskiego Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych Sektor 3 chcielibyśmy poinformować, że Sektor3 nie wspiera i nie udostępnia sal komitetom wyborczym startującym w wyborach samorządowych w roku 2014.

Szczecińskie Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych Sektor3 jest miejscem apolitycznym i nie staje po żadnej ze stron kandydujących osób czy komitetów. Celem Szczecińskiego Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych Sektor3 jest wspieranie organizacji pozarządowych poprzez oferowanie im wsparcia merytorycznego i infrastrukturalnego, które wspiera ich rozwój i realizację celów statutowych. Komitety wyborcze nie są organizacją pozarządową, stąd żadne formy wsparcia wobec tych podmiotów i inicjatyw na terenie Szczecińskiego Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych Sektor3 nie są realizowane.

Udostępnianie sal odbywa się tylko po wypełnieniu odpowiednich dokumentów (wniosek o udstępnienie składników majątku), które są dostępne pod linkiem.

Koordynatorzy SCWOP Sektor 3
Jakub Sztombka
Jan Karpierz

sektor3_strona

Nadchodzące Wydarzenia

Gru
czw
16:00 szkolenie „Zmiany w rachunkowośc... @ Sektor 3 Szczecin
szkolenie „Zmiany w rachunkowośc... @ Sektor 3 Szczecin
Gru 21@16:00 – 21:00
Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych Sektor 3 zaprasza przestawicieli, wolontariuszy lub osoby zatrudnione w organizacjach pozarządowych z terenów Szczecina na szkolenie „Zmiany w rachunkowości w 2018”.   Szkolenie: Zmiany w rachunkowości w 2018 Gdzie: Sektor 3 Szczecin, 3 piętro sala multimedialna Kiedy: 21 grudnia (czwartek) w godzinach 16.00 – 21.00 Formularz zgłoszeniowy: LINK Podczas szkolenia zostaną przedstawione najważniejsze zmiany dotyczące organizacji pozarządowych wchodzące w życie w styczniu oraz marcu 2018. Szkolenie poprowadzi Pani Justyna Maćkowiak –  od 1997 roku pracuje lub współpracuje z wieloma organizacjami pozarządowymi w zakresie pomocy przy zakładaniu, prowadzeniu i zarządzaniu organizacjami pozarządowymi. Pomagała przy prowadzeniu księgowości, rozliczaniu projektów unijnych i dotacji celowych, sporządzaniu sprawozdań z działalności organizacji, sprawozdań finansowych, sprawozdań merytorycznych przy rozliczaniu dotacji, zatrudnianiu pracowników, prowadzeniu polityki finansowej. Aby uczestniczyć w szkoleniu należy: zapoznać się z regulaminem szkoleń (LINK), wypełnić formularz zgłoszeniowy dostępny pod (LINK), potwierdzić swoją obecność na szkoleniu po otrzymaniu maila z informacją o zakwalifikowaniu. Więcej informacji można uzyskać pod adresem e-mail biuro@sektor3.szczecin.pl. Na zgłoszenia czekamy do 11 grudnia do godziny 13.00, informacje nt. zakwalifikowania prześlemy tego samego dnia. Serdecznie zapraszamy! UWAGA! SCWOP Sektor 3 zastrzega sobie prawo do: nieprzyjmowania zgłoszeń od osób, które w przeszłości zostały zakwalifikowane do uczestnictwa w innym szkoleniu i nie wzięły w nim udziału bez uprzedniego zawiadomienia o nieobecności.

Jesteśmy członkiem

BIP