Mail: biuro@sektor3.szczecin.pl   Telefon: 91-350-82-99

Dla prasy Sektor 3

• Czym jest Sektor3 – DOC
  • Opinie, podziękowania, referencje – LINK
  • Logo Fundacji Sektor3 – PNG, JPG, cdr (tylko po wcześniejszym kontakcie)
  • Logo SCWOP Sektor3 – PNG, JPG, cdr (tylko po wcześniejszym kontakcie)
  • Wspiera nas Sektor3 – PNG,
  • Oświadczenie SCWOP Sektor 3 w sprawie udstępniania pomieszczeń komitetom wyborczym – LINK

Wywiady

• Jeśli wymagasz czegoś więcej od życia, niż praca 7-15, a później kapcie i przed telewizor… – wywiad z Janem Karpierzem, portal szczecinblog.pl (LINK),
  • Telewizja Pomerania – o Sektorze3 (LINK)

Materiały video

• Film podsumowujący II edycję programu mikroDOTACJE 2017 – youtube (LINK),
  • Film podsumowujący I edycję programu mikroDOTACJE 2016 – youtube (LINK), facebook (LINK),
  • Gala Obywatelska 2017 – Urząd Miasta Szczecin (LINK),
  • Spot promujące XVI Szczecińskie Spotkanie Organizacji Pozarządowych „Pod Platanami” – youtube (LINK), facebook (LINK),
  • materiał Urzędu Miasta Szczecin podsumowujący XVI Szczecińskie Spotkanie Organizacji Pozarządowych „Pod Platanami” – facebook (LINK),
  • Film podsumowujący Tydzień Inicjatyw Pozarządowych 2017 oraz  XVI Szczecińskie Spotkanie Organizacji Pozarządowych „Pod Platanami” – youtube (LINK), facebook (LINK),
  • wywiady z przedstawicielami szczecińskich NGO w ramach akcji społeczne nadAktywni – Bartosz Rogojsza Stowarzyszenie Synergia (LINK), Paulina Ratajczak Fundacja Las Sztuki (LINK), Krzysztof Kuźnicki Stowarzyszenie KAMERA (LINK),
  • Gala Obywatelska 2013 – Zoom na Szczecin TV (LINK)

Sektor 3 w mediach!

• Przystanek Wolontariat 2018 – Gazeta Wyborcza Szczecin (LINK)
  • Fundacja czy stowarzyszenie? Co jest lepsze dla Społecznika? – artykuł na portalu Społecznik 2.0 (LINK)
  • Program mikroDOTACJE 2017 – Radio Szczecin (LINK)
  • Program mikroDOTACJE 2017 – Kronika TVP Szczecin (LINK – 13:50)
  • Program mikroDOTACJE 2017 – portal wiadomosci.szczecin.eu (LINK)
  • Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych zakładanie organizacji – Radio Szczecin (podcast – LINK)
  • Zachodniopomorski Konwent NGO – Radio Szczecin (podcast – LINK)
  • Zachodniopomorski Konwent NGO – Radio Szczecin (LINK)
  • Zachodniopomorski Konwent NGO – Wydział Współpracy Społeczej Urzędu Marszałkowskiego (LINK)
  • Zachodniopomorski Konwent NGO – Szczeciński Inkubator Kultury (LINK)
  • Zachodniopomorski Konwent NGO – Stargardzkie Centrum Wspierania Organizacji Pozarząodowych (LINK)
  • Zachodniopomorski Konwent NGO – Szczecin.eu (LINK)
  • Zachodniopomorski Konwent NGO – portal NGO.pl (LINK)
  • Zachodniopomorski Konwent NGO – portal Szanse Bezdroży (LINK)
  • Zachodniopomorski Konwent NGO – portal Miasta Goleniów (LINK)
  • Zachodniopomorski Konwent NGO – Gazeta Szczecińska (LINK)
  • Zachodniopomorski Konwent NGO – portal igryfino.pl (LINK)
  • Zachodniopomorski Konwent NGO – portal nfop.nowogard.pl (LINK)
  • Zachodniopomorski Konwent NGO – portal szczecinek.pl (LINK)
  • Zachodniopomorski Konwent NGO – portal powiatmysliborski.pl (LINK)
  • Zachodniopomorski Konwent NGO – portal organizacjeszczecinek.pl (LINK)
  • Zachodniopomorski Konwent NGO – portal manowo.pl (LINK)
  • Chcę być OPP – Wszczecinie.pl (LINK)
  • Chcę być OPP – blog szczecinblog.pl (LINK)
  • Chcę być OPP – blog szczecin.blogx.pl (LINK)
  • Chcę być OPP – Onet wiadomości (LINK)
  • Chcę być OPP – Polskie Radio Szczecn (LINK)
  • Chcę być OPP – Inkubator Kultury (LINK)
  • Chcę być OPP – Zachodniopomorska Federacja Pozarządowa (LINK)
  • Chcę być OPP – Wydział Współpracy Społecznej Urzędu Marszałkowskiego (LINK)
  • Czas goni, 31 marca się zbliża – wszczecinie.pl (LINK)
  • Czas goni, 31 marca się zbliża – Polskie Radio Szczecin (LINK)
  • Czas goni, 31 marca się zbliża – Onet.pl (LINK)
  • Czas goni, 31 marca się zbliża – Szczecin nie jest wioską z tramwajami (LINK)
  • Czas goni, 31 marca się zbliża – Gazeta Szczecińska (LINK)
  • Czas goni, 31 marca się zbliża – portal Szczecin.eu (LINK)
  • Czas goni, 31 marca się zbliża – strona UM Szczecin (LINK)
  • Czas goni, 31 marca się zbliża – blog szczecinblog.pl (LINK)
  • Czas goni, 31 marca się zbliża – wszczecinie.pl (LINK)
  • Czas goni, 31 marca się zbliża – blog szczecinblog.pl (LINK)
  • portal Szczecinfo.pl – Bohater po sąsiedzku (LINK)
  • strona internetowa Polskiego Radia Szczecin – Bohater po sąsiedzku (LINK)
  • portal NGO.pl – kampania KTO?NGO! (LINK)
  • portal WZP24.pl – kampania KTO?NGO! (LINK)
  • Kurier Szczeciński – skan artykułu (LINK)
  • Magazyn Refleksje – Jakub Sztombka (LINK), Jan Karpierz (LINK)
  • Gazeta Wyborcza – skan Centrum dla przyszłych społeczników (LINK)
  • Kurier Szczeciński – skan Trzeci Stopień Wtajemniczenia (LINK)

Nadchodzące Wydarzenia

Lis
pon
17:00 Spotkanie Inicjatywa Lokalna 201... @ Dom Kultury Klub Skolwin
Spotkanie Inicjatywa Lokalna 201... @ Dom Kultury Klub Skolwin
Lis 19@17:00 – 19:00
Spotkanie Inicjatywa Lokalna 2018 | DKK Skolwin @ Dom Kultury Klub Skolwin | Szczecin | Województwo zachodniopomorskie | Polska
Fundacja Sektor 3 wraz z Domem Kultury Klub Skolwin w Szczecinie zapraszają na spotkania informacyjne na temat Inicjatywy Lokalnej. 19 listopada , godzina 17.00, DKK Skolwin, ul. Stołczyńska 163. Podczas spotkania zostanie przedstawiona idea Inicjatywy, co można realizować, kto i do kiedy może aplikować o fundusze, jak uzupełniać wniosek. Inicjatywa lokalna to sposób na realizację nawet najmniejszych działań wokół siebie, własnego podwórka czy sąsiadów. Dzięki połączeniu środków z Gminy i pracy społecznej inicjatorów zmiany, wspólnie wypracujesz inicjatywę dla najbliższego otoczenia. Dzięki temu każdy pomysł będzie wspólnym działaniem, które zmienia najmniejsze inicjatywy w wielkie możliwości. Czy marzy Ci się spotkanie sąsiedzkie, festyn, nowy plac zabaw dla dzieci lub warsztaty bezpieczeństwa, progi zwalniające na Twojej ulicy? A może myślisz o dzieleniu się swoimi pasjami ogrodniczymi, wokalnymi, majsterkowicza? Chcesz je wykorzystać w praktyce? Za pomocą inicjatywy lokalnej można sfinansować działania nie tylko małej infrastruktury ale również spotkania – te bardziej i mniej formalne, sąsiedzkie zawody czy oddolne zwiedzanie osiedla ze znawcą zakamarków i zakątków podwórek i wnęk Szczecina. Aby zrealizować nawet najbardziej nietypowe pomysły należy wypełnić i przesłać odpowiedni wniosek do Urzędu, usiąść razem przy stole i wypracować ostateczny kształt inicjatywy. Gmina finansuje materiały a Ty, wraz ze swoją grupą lub przy wsparciu organizacji, zapewniacie realizację inicjatywy wnosząc wkład w postaci wolontariatu, rzeczy lub własnych środków finansowych. Po zakończonych działaniach wspólnie rozliczacie przedsięwzięcie a to co zostało wypracowane lub stoi na najbliższym podwórku wykorzystujecie dalej do rozbudzania nowych inicjatyw i pomysłów. Informacje nt. Inicjatywy Lokalnej można znaleźć na stronie www.il.szczecin.pl. Spotkania informacyjne są realizowane w ramach zadania publicznego „Inicjatywa Lokalna”, na podstawie umowy CRU 18/0003192 z dnia 1.08.2018 podpisanej z Gminą Miasto Szczecin.
Lis
czw
17:00 Mini szkolenie | zbiórki publiczne @ Sektor 3 Szczecin
Mini szkolenie | zbiórki publiczne @ Sektor 3 Szczecin
Lis 22@17:00 – 19:00
Czym jest zbiórka publiczna? Pomimo wejścia w życie Ustawy z 14 marca 2014 r. o zasadach prowadzenia zbiórek publicznych (Dz. U. 2014 poz. 498), wciąż wątpliwości budzi ustalenie co jest, a co nie jest zbiórka publiczną, na jakie cele można zorganizować zbiórkę publiczną, kto może prowadzić zbiórkę publiczną oraz sposoby zgłaszania, przeprowadzenia i rozliczenia zbiórek publicznych. Mini szkolenie odpowiedzi na powyższe zagadnienia, a prowadzący poruszy także aspekty praktycznego przygotowania i przeprowadzania zbiórek. kiedy: 22 listopada 2018 r. w godzinach 17.00 – 19.00 miejsce: sala multimedialna Sektor 3 Szczecin, zgłoszenia: poprzez formularz zgłoszeniowy dostępny TUTAJ
17:00 Spotkanie Inicjatywa Lokalna 201... @ siedziba Stowarzyszenia Pogodniak
Spotkanie Inicjatywa Lokalna 201... @ siedziba Stowarzyszenia Pogodniak
Lis 22@17:00 – 19:00
Spotkanie Inicjatywa Lokalna 2018 | Pogodno @ siedziba Stowarzyszenia Pogodniak | Szczecin | Województwo zachodniopomorskie | Polska
Fundacja Sektor 3 wraz ze Stowarzyszeniem POGODNIAK w Szczecinie zapraszają na spotkania informacyjne na temat Inicjatywy Lokalnej. 22 listopada , godzina 17.00, siedziba Stowarzyszenia POGODNIAK, ul. Krasickiego 6 (poziom -1). Podczas spotkania zostanie przedstawiona idea Inicjatywy, co można realizować, kto i do kiedy może aplikować o fundusze, jak uzupełniać wniosek. Inicjatywa lokalna to sposób na realizację nawet najmniejszych działań wokół siebie, własnego podwórka czy sąsiadów. Dzięki połączeniu środków z Gminy i pracy społecznej inicjatorów zmiany, wspólnie wypracujesz inicjatywę dla najbliższego otoczenia. Dzięki temu każdy pomysł będzie wspólnym działaniem, które zmienia najmniejsze inicjatywy w wielkie możliwości. Czy marzy Ci się spotkanie sąsiedzkie, festyn, nowy plac zabaw dla dzieci lub warsztaty bezpieczeństwa, progi zwalniające na Twojej ulicy? A może myślisz o dzieleniu się swoimi pasjami ogrodniczymi, wokalnymi, majsterkowicza? Chcesz je wykorzystać w praktyce? Za pomocą inicjatywy lokalnej można sfinansować działania nie tylko małej infrastruktury ale również spotkania – te bardziej i mniej formalne, sąsiedzkie zawody czy oddolne zwiedzanie osiedla ze znawcą zakamarków i zakątków podwórek i wnęk Szczecina. Aby zrealizować nawet najbardziej nietypowe pomysły należy wypełnić i przesłać odpowiedni wniosek do Urzędu, usiąść razem przy stole i wypracować ostateczny kształt inicjatywy. Gmina finansuje materiały a Ty, wraz ze swoją grupą lub przy wsparciu organizacji, zapewniacie realizację inicjatywy wnosząc wkład w postaci wolontariatu, rzeczy lub własnych środków finansowych. Po zakończonych działaniach wspólnie rozliczacie przedsięwzięcie a to co zostało wypracowane lub stoi na najbliższym podwórku wykorzystujecie dalej do rozbudzania nowych inicjatyw i pomysłów. Informacje nt. Inicjatywy Lokalnej można znaleźć na stronie www.il.szczecin.pl. Spotkania informacyjne są realizowane w ramach zadania publicznego „Inicjatywa Lokalna”, na podstawie umowy CRU 18/0003192 z dnia 1.08.2018 podpisanej z Gminą Miasto Szczecin.
Gru
sob
10:00 Szkolenie | Zamknięcie roku w or... @ Sektor 3 Szczecin
Szkolenie | Zamknięcie roku w or... @ Sektor 3 Szczecin
Gru 1@10:00 – 16:00
Szkolenie Zamknięcie roku w organizacji pozarządowej to pakiet podstawowych informacji o których trzeba pamiętać na przełomie roku. Sektor 3 zaprasza na bezpłatne szkolenie prowadzone przez doświadczoną księgową – Justynę Maćkowiak. Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych Sektor 3 zaprasza przedstawicieli, wolontariuszy lub osoby zatrudnione w organizacjach pozarządowych z terenów Szczecina na szkolenie „Zamknięcie roku w organizacji pozarządowej”. ___ kiedy: 24 listopada 2018 r. w godzinach 13.00 – 19.00 miejsce: sala multimedialna Sektor 3 Szczecin, zgłoszenia: poprzez formularz zgłoszeniowy dostępny TUTAJ uwaga – ilość miejsc ograniczona, liczy się kolejność zgłoszeń ___ Zamknięcie roku w organizacji pozarządowej – tematyka szkolenia Podczas szkolenia zostaną przedstawione najważniejsze obowiązki jakie ciążą na organizacjach pozarządowych związane z prawidłowym zamknięciem roku: Harmonogram czynności związanych z zamknięciem roku, zasady (polityka) rachunkowości, korygowanie błędów, inwentaryzacja, zamkniecie kont księgowych, sporządzanie sprawozdania finansowego z uwzględnieniem zasad wyceny i prezentacji aktywów i pasywów oraz przychodów i kosztów sprawozdanie finansowe  –  praktyczna nauka wypełniania sprawozdania. Szkolenie poprowadzi Pani Justyna Maćkowiak –  od 1997 roku pracuje lub współpracuje z wieloma organizacjami pozarządowymi w zakresie pomocy przy zakładaniu, prowadzeniu i zarządzaniu organizacjami pozarządowymi. Pomagała przy prowadzeniu księgowości, rozliczaniu projektów unijnych i dotacji celowych, sporządzaniu sprawozdań z działalności organizacji, sprawozdań finansowych, sprawozdań merytorycznych przy rozliczaniu dotacji, zatrudnianiu pracowników, prowadzeniu polityki finansowej. Aby uczestniczyć w szkoleniu należy: zapoznać się z regulaminem szkoleń (LINK), wypełnić formularz zgłoszeniowy dostępny pod (LINK), potwierdzić swoją obecność na szkoleniu po otrzymaniu maila z informacją o zakwalifikowaniu. Więcej informacji można uzyskać pod adresem e-mail biuro@sektor3.szczecin.pl. Na zgłoszenia czekamy do 19 listopada do godziny 13.00, informacje nt. zakwalifikowania prześlemy w dniu 19 listopada. Serdecznie zapraszamy ! UWAGA! CWOP Sektor 3 zastrzega sobie prawo do: nieprzyjmowania zgłoszeń od osób, które w przeszłości zostały zakwalifikowane do uczestnictwa w innym szkoleniu i nie wzięły w nim udziału bez uprzedniego zawiadomienia o nieobecności.

Jesteśmy członkiem

BIP